Co je to HACCP?

HACCP je anglická zkratka pro Systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů (Hazard Analysis and Critical Control Points). Jde tedy o nástroj a systém, který v potravinové výrobě pomáhá předcházet rizikům ohrožujícím bezpečnost potravin. Vychází z nařízení Evropské unie o hygieně potravin a platí pro všechny potravinářské podniky, které vyrábí, zpracovávají a distribuují potraviny. HACCP zahrnuje provedení analýzy nebezpečí, stanovení kritických kontrolních bodů a hodnot mezí, sledování stavu v kritických bodech, stanovení nápravných opatření, ověřovacích postupů a vedení záznamů o prováděných kontrolách.

Při kontrole a manipulaci potravin v rámci kontrolního systému HACCP je třeba manipulovat s potravinami v jednorázových rukavicích a dodržovat další hygienické zásady. HACCP také stanovuje přípustné zacházení a nakládání s obalovými materiály a kontroluje jejich dodavatele.

HACCP Obalnet cz

Na vašem soukromí nám záleží

Tento web používá cookies pro zajištění optimálního uživatelského zážitku. 

Cookies jsou malé soubory ukládané do vašeho zařízení, které nám pomáhají analyzovat používání webu a zlepšovat naše služby. Kliknutím na "Souhlasím" povolíte jejich použití včetně sdílení dat pro personalizaci i nepersonalizaci reklam na sociálních a reklamních sítích našich partnerů. 

Nastavení cookies můžete upravit v "Upravit nastavení", nebo kliknutím na "Odmítnout vše" povolit pouze nezbytné cookies. Více informací najdete zde

Nezbytné cookies
Analytické cookies
Reklamní cookies
Údaje o uživatelích
Personalizovaná reklama
Povolit všeUpravit nastaveníOdmítnout vše